perjantai 30. syyskuuta 2011

Popsi popsi porkkanaa - vaikka kakussa

Eipä ole pitkään aikaan tullut leivottua. 
Itseasiassa ei ole pitkään aikaan tullut tehtyä paljon mitään muuta, kuin väsättyä opparin kimpussa, sinkoiltua töissä tai istuttua linja-autossa. Okei, no vähän kärjistäen. On tähän väliin mahtunut onneksi myös ystävätäyteisiä iltoja ja kivoja hikoiluhetkiä jumppasaleilla. Kuitenkin, kun on päivät kirjoittanut joko opparia tai potilaskirjauksia, ei oikein ole blogin näpyttely iltaisin kiinnostanut. Kamerakin on ollut tiukasti laatikossa jo pidempään.

No, tänään vihdoin tuli muutosta tähän touhuun ja sen kunniaksi leivoin eilen illalla porkkanakakkupellillisen ja kiikutin sen tänään töihin työkavereiden maisteltavaksi. Muusta lisää vaikka huomenna, porkkanakakun ohje meni siis näin:

4kpl munia
4dl sokeria
6dl porkkanaraastetta (mulla meni 2 ISOA porkkanaa)
2dl öljyä
4,5dl vehnäjauhoja
2tl inkiväärijauhetta
2tl vaniljasokeria
2tl soodaa
2tl leivinjauhetta 
1tl kaardemummaa
Kuori ja raasta porkkana hienoksi ja sekoita öljyn kanssa.
Onneksi tässä kohtaa mulla oli mun hieno perintöraastin. Kiitos mummu!
Vaahdota munat ja sokeri kiinteäksi vaahdoks ja sekoita kuivat aineet. 
Yhdistä kaikki seokset, munasokerivaahto, kuivat aineet ja porkkanaraasteöljymömmö, ja sekoita. Kaada leivinpaperin päälle pellille. 
Paista 175 asteessa n.30 min. Kokeile kypsyys tökkäämällä puutikulla.
200g maustamatonta tuorejuustoa
4-5dl tomusokeria
50 g pehmeää voita
Vatkaa kuorrutteen aineet sekaisin ja päällystä jäähtynyt kakku.

Eilen maistellessa tää tuntu vähän turhan makealta, mut yö jääkaapissa teki hyvää, ja nam mitä herkkua tää olikaan työpaikan kahvipöydässä päivällä.
Resepti on taas vähän sovellettu. Yleensähän porkkanakakkuun tulee jotain pähkinärouhetta ja kanelia ja sellasta. No, koska mä en voi sellasia syödä vaihdoin kanelin inkivääriin ja kaardemummaan ja jätin pähkinät ja mantelit pois kokonaan. Hyvin upposi töissä tällanenkin versio.

Makeaa viikonloppua!
Kiskis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti